Menü Bezárás

Rossz hír: több mint duplájára nőtt az újabb fertőzöttek száma, elhunyt 158 beteg – Íme, a friss adatok

Folyamatosan zajlik az oltás, 1 047 045 a beoltottak száma, ebből 314 485-en már a második oltást is megkapták. A járvány harmadik hullámának felszálló ágában vagyunk, egyre nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma, a kormány ezért is döntött a korlátozások szigorításáról, amelyek hétfőn léptek életbe.
Forrás >>


További hasonló találatok:

Megjöttek a friss adatok: ismét több ezer új fertőzöttet találtak itthon, elhunyt 179 beteg

Folyamatosan zajlik az oltás, már 1 107 791 a beoltottak száma, ebből 317 906-an már a második oltást is megkapták. A járvány harmadik hullámának felszálló ágában vagyunk, egyre nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma, a kormány ezért is döntött a korlátozások szigorításáról, amelyek hétfőn léptek életbe.
További részletek >>


Bezárva a homályba – Magyarország egy éve a világjárványban

2020 első napjaiban még csak távoli hírnek tűnt, hogy „rejtélyes” tüdőgyulladásos betegség terjed egy Vuhan nevű kínai város környékén, aztán gyorsan megtanulta a világ a koronavírus szót. A tízmilliós Vuhant karanténba zárták, de január végére Európába is nagy erőkkel érkezett meg a vírus. Nincs koronavírusos beteg Magyarországon, és kevés az esélye a járványnak – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ aznap, amikor az első európai esetekről számolt be a média. Öt nappal később már kormányülésre hívták az akkor még szinte senki által nem ismert országos tiszti főorvost, Müller Cecíliát. Január 31-én, egy nappal azután, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) nemzetközi vészhelyzetet hirdetett, pedig megalakult az operatív törzs. „Minden magyar kórház felkészült az új koronavírusos betegek ...
További részletek >>


Több mint 6000 fertőzöttet találtak itthon, elhunyt újabb 108 beteg - rengetegen vannak kórházban

Folyamatosan zajlik az oltás, már 981 401 fő a beoltottak száma, közülük 307 573 fő már a második oltását is megkapta. A járvány harmadik hullámának felszálló ágában vagyunk, egyre nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma, a kormány ezért is döntött a korlátozások szigorításáról, amelyek hétfőn lépnek életbe.
További részletek >>


Soha nem volt még ennyi új napi fertőzött, 900 felett a lélegeztetőgépen levők száma

8312 az új fertőzöttek száma – közölte a friss számot a kormányzati oldal. Ilyen sok napi fertőzött még soha nem volt. Egy nap alatt 33.464 tesztet végeztek, a pozitívak aránya nagyon magas, 25 százalék. Ezzel a járvány kezdete óta összesen 489 172 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 172 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 16 497 főre emelkedett. Az aktív fertőzöttek száma már 128 408 főre emelkedett. 8329 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 911-en vannak lélegeztetőgépen. Az adat azért furcsa, mert egy nap alatt 19-cel csökkent a kórházban ápoltak száma úgy, hogy az elmúlt napokban rendre nagyon nőtt a számuk. A lélegeztetőgépen levők száma 67-tel emelkedett, és megközelítette azt az ezres számot, amelyet Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora említett a ...
További részletek >>


Koronavírus: fekete rekord, 200-nál is többen haltak meg egy nap alatt

Cikkünk frissül 6502 az új fertőzöttek száma – írja a kormányzati oldal. Ezzel a járvány kezdete óta összesen 539 080 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 207 többségében idős, krónikus beteg. Ez rekord, most először ment 200 fölé az egy nap alatt a koronavírus miatt elhunytak száma. Így az elhunytak száma 17 628 főre emelkedett. Az aktív fertőzöttek száma is már 160 557 főre emelkedett. 10 386 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1170-en vannak lélegeztetőgépen. A kórházban ápoltak száma 1 nap alatt 102-vel nőtt, és 42-vel vannak többen lélegeztetőgépen. Az oltási program rendben, ütemezetten zajlik, Magyarország már a második az uniós átoltottsági ranglistán – állítja a kormányzati oldal. A veszélyeztetettségük miatt továbbra is a regisztrált idősek oltása van elől a ...
További részletek >>


Friss napi adatok érkeztek: tovább nőtt az új koronavírus-fertőzöttek száma itthon, 143-an elhunytak

Folyamatosan zajlik az oltás, már 1 347 073 a beoltottak száma, ebből 399 505-en már a második oltást is megkapták. A járvány harmadik hullámának meredeken felszálló ágában vagyunk, a brit vírusmutáns nagyon gyorsan terjed, jelentősen nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma, a kormány ezért is döntött a korlátozások szigorításáról.
További részletek >>


Itt vannak a legfrissebb hazai adatok: 8863 az új fertőzött és elhunyt 162 beteg - több mint 1000 ember van lélegeztetőgépen

Folyamatosan zajlik az oltás, már 1 319 266 fő a beoltottak száma, ebből 392 703 fő már a második oltását is megkapta. A járvány harmadik hullámának meredeken felszálló ágában vagyunk, a brit vírusmutáns nagyon gyorsan terjed, jelentősen nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma, a kormány ezért is döntött a korlátozások szigorításáról.
További részletek >>


Nagyon visszaesett az új fertőzöttek száma, elhunyt 115 beteg – Megjöttek a friss adatok

Folyamatosan zajlik az oltás, ma délelőttre már egymillió ember megkapta az oltást Magyarországon. A járvány harmadik hullámának felszálló ágában vagyunk, egyre nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma, a kormány ezért is döntött a korlátozások szigorításáról, amelyek mától lépnek életbe.
További részletek >>


Több mint kétszázan haltak meg a járványban az elmúlt 24 óra alatt: itt vannak a legfrissebb koronavírus-adatok

Folyamatosan zajlik az oltás, már 1 441 706 a beoltottak száma, közülük 421 915-en már a a második oltást is megkapták. A járvány harmadik hullámának meredeken felszálló ágában vagyunk, a brit vírusmutáns nagyon gyorsan terjed, jelentősen nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma, a kormány ezért is döntött a korlátozások szigorításáról.
További részletek >>


Itt vannak a friss napi adatok: tovább nőtt a fertőzöttek száma, soha nem haltak meg még ennyien egy nap alatt

Folyamatosan zajlik az oltás, már 1 397 342 a beoltottak száma, közülük 406 746-an pedig már a második oltást is megkapták. A járvány harmadik hullámának meredeken felszálló ágában vagyunk, a brit vírusmutáns nagyon gyorsan terjed, jelentősen nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma, a kormány ezért is döntött a korlátozások szigorításáról.
További részletek >>


Itt vannak a friss napi adatok: tovább nőtt a fertőzöttek száma, soha nem haltak meg még ennyien egy nap alatt

Folyamatosan zajlik az oltás, már 1 397 342 a beoltottak száma, közülük 406 746-an pedig már a második oltást is megkapták. A járvány harmadik hullámának meredeken felszálló ágában vagyunk, a brit vírusmutáns nagyon gyorsan terjed, jelentősen nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma, a kormány ezért is döntött a korlátozások szigorításáról.
További részletek >>


Lantos Gabriella: Nem hiszem, hogy a kormány az uniótól kérne segítséget. Oldják meg a kórházak, ahogy tudják, és főleg hallgassanak

Eltelt egy év az első magyarországi megbetegedések óta, több, mint 15 ezer halottnál tartunk, és még mindig nem látszik a koronavírus-járvány vége. Ön szerint hogyan tovább? Január környékén voltak legutóbb hasonló adatok, de valójában azt érdemes vizsgálni, mikor volt először ilyen a helyzet: november eleje és közepe között. Akkor már annyira felfutóban volt a második hullám, hogy november 11-én korlátozásokat kellett bevezetni. Ezek vannak ma is érvényben, a szentestén kívül nem lazítottak rajtuk. Ennek ellenére ugyanott tartunk, mert a második hullám nem is ért véget, hanem a felénél elkapta a harmadik hullám. Tehát folyamatosan megyünk vissza oda, ahonnan a második hullám elindult. Ahhoz, hogy a korlátozásokról vagy az enyhítésről dönteni lehessen, szükség van egy olyan szabályrendszerre, ami megmutatja, milyen ...
További részletek >>


Ismét több ezer új fertőzöttet találtak itthon, elhunyt 189 beteg – Megjöttek a friss adatok

Folyamatosan zajlik az oltás, már 1 920 347 a beoltottak száma, ebből 689 392 személy már a második oltását is megkapta. A járvány harmadik hullámának meredeken felszálló ágában vagyunk, a brit vírusmutáns nagyon gyorsan terjed, jelentősen nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma, ezért a korlátozások továbbra is érvényben vannak.
További részletek >>


Koronavírus: Több mint ezer ember van lélegeztetőgépen, meghalt 131 ember az elmúlt napon itthon

Folyamatosan zajlik az oltás, már 1 334 595 fő a beoltottak száma, ebből 398 962 fő már a második oltását is megkapta. A járvány harmadik hullámának meredeken felszálló ágában vagyunk, a brit vírusmutáns nagyon gyorsan terjed, jelentősen nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma, a kormány ezért is döntött a korlátozások szigorításáról. Kérjük, hogy tartsák be az óvintézkedéseket!
További részletek >>


Kilencezer felett az új fertőzöttek száma, megállíthatatlannak látszik az emelkedés

Folyamatosan zajlik az oltás, már 1 229 827 a beoltottak száma, ebből 351 694-en már a második oltást is megkapták. A járvány harmadik hullámának meredeken felszálló ágában vagyunk, a brit vírusmutáns nagyon gyorsan terjed, jelentősen nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma, a kormány ezért is döntött a korlátozások szigorításáról.
További részletek >>


Már csaknem 20 ezer halottja van idehaza a járványnak

Szombaton 9082-vel nőtt az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 633 861 főre emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma – tették közzé a koronavirus.gov.hu oldalon. Elhunyt 220 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 19 972 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 395 790 fő, de az aktív fertőzöttek száma is már 218 099 főre emelkedett. 11 805 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1527-en vannak lélegeztetőgépen. Folyamatosan zajlik az oltás, már 1 903 498 fő a beoltottak száma, ebből 685 971 fő már a második oltását is megkapta. A járvány harmadik hullámának meredeken felszálló ágában vagyunk, a brit vírusmutáns nagyon gyorsan terjed, jelentősen nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma, ezért a korlátozások továbbra is ...
További részletek >>


Kilencezer felett az új fertőzöttek száma, újabb 220 beteg hunyt el koronavírusban - megjöttek a friss adatok

Folyamatosan zajlik az oltás, már 1 903 498 fő a beoltottak száma, ebből 685 971 fő már a második oltását is megkapta. A járvány harmadik hullámának meredeken felszálló ágában vagyunk, a brit vírusmutáns nagyon gyorsan terjed, jelentősen nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma, ezért a korlátozások továbbra is érvényben vannak.
További részletek >>


Kiadták a szombati friss adatokat: még mindig kilencezer felett az új fertőzöttek száma, ennyien hunytak el egy nap alatt

Folyamatosan zajlik az oltás, már 1 293 414 fő a beoltottak száma, ebből 377 343 fő már a második oltását is megkapta. A járvány harmadik hullámának meredeken felszálló ágában vagyunk, a brit vírusmutáns nagyon gyorsan terjed, jelentősen nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma, a kormány ezért is döntött a korlátozások szigorításáról.
További részletek >>


1500 felett a lélegeztetőgépen lévők száma

A járvány harmadik hullámának meredeken felszálló ágában vagyunk, a brit vírusmutáns gyorsan terjed, jelentősen nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma, ezért a korlátozások továbbra is érvényben vannak. 10 167 az új fertőzöttek száma a járvány kezdete óta összesen 624 779 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma tegnap elhunyt 253, többségében idős, krónikus beteg így az elhunytak száma 19 752 főre emelkedett a gyógyultak száma 393 999 fő az aktív fertőzöttek száma 211 028 főre emelkedett 11 779 koronavírusos beteget ápolnak kórházban 1512-en vannak lélegeztetőgépen. Folyamatosan zajlik az oltás, 1 870 631 fő a beoltottak száma, ebből 667 303 fő már a második oltását is megkapta. Magyarország a második az uniós oltási ranglistán, az átoltottsága elérte a 18,5 százalékot, az uniós ...
További részletek >>


Nagyon megugrott a fertőzöttek száma, újabb 136 áldozatot követelt a koronavírus Magyarországon – Íme, a friss adatok

Folyamatosan zajlik az oltás, már 758 037 a beoltottak száma, közülük 253 368an már a második oltást is megkapták. A járvány harmadik hullámának felszálló ágában vagyunk, egyre nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma.
További részletek >>


Koronavírus: meredeken emelkedik a lélegeztetőgépen lévők száma

4469 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 428 599 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – írja a koronavirus.gov.hu kormányzati oldal. Elhunyt 72 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 14 974 főre emelkedett. A gyógyultak száma jelenleg 321 128 fő, az aktív fertőzöttek száma 92 497 fő. Utóbbiak közül 5482 koronavírusos beteget ápolnak kórházban. A kórházban lévő betegek közül pedig egyre többen, jelenleg 524-en vannak lélegeztetőgépen. Ez az adat meredek emelkedést mutat, utoljára a második hullámban, december közepén szorultak ilyen sokan lélegeztetésre. Mint írták, eddig 677 682 fő kapott oltást, közülük 249 499 fő már a második oltását is megkapta. A háziorvosok továbbra is végzik az oltást a kínai Sinopharm-vakcinával, ...
További részletek >>


Átlépte a 16 ezret a koronavírus-járvány magyar áldozatainak száma

6494 új koronavírus-fertőzöttet találtak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 475 207 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma – írja a koronavirus.gov.hu kormányzati oldal. Mint írják, a járvány harmadik hullámának felszálló ágában vagyunk, egyre nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma. Elhunyt 158 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 16 146 főre emelkedett. A gyógyultak száma jelenleg 338 946 fő, de az aktív fertőzöttek száma is már 120 115 főre emelkedett. 8270 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, A kórházban ápoltak közül 833 -an vannak lélegeztetőgépen. A tájékoztatás szerint 1 047 045 fő a beoltottak száma, ebből 314 485 fő már a második oltását is megkapta, így Magyarország már a második az uniós átoltottsági ranglistán. A háziorvosok és a kórházi ...
További részletek >>


COVID-járvány: mi is lesz itt két hét múlva?

Dühöng az új koronavírus Magyarországon, a napi új fertőzöttek száma közelíti a hétezer főt, március 8-án életbe léptek a szigorított védelmi intézkedések, egyelőre két hétre, azaz március 22-ig. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere azt mondta, a járványügyi védekezés legnehezebb hetei jönnek, Müller Cecília pedig arról beszélt, hogy a vírus exponenciális ütemben terjed. Nem túlzás azt mondani, a járvány jelenlegi szakaszában csupa rossz hír érkezik. Ebben a helyzetben a kontaktszámok minimalizálása és a vakcinázás felpörgetése mindannyiunk elemi érdeke – előbbit szolgálják a korlátozások is. A 24.hu virológus szakemberek segítségét kérte abban, hogy: miért két hétre szólnak a szigorítások, mi lesz itt két hét múlva? Mi okozza a fertőzés soha nem látott ütemű terjedését? Miért mondhatjuk ...
További részletek >>


Mi történik akkor, ha ezernél többen kerülnek lélegeztetőgépre?

A magyar egészségügy teherbíró képessége 1000 lélegeztetett beteg körül határozható meg, ekkora és ennél nagyobb számú súlyos állapotban lévő beteget hosszú időn keresztül az ellátórendszer nem bír el – mondta még decemberben Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora. Akkor a járvány a szakember szerint platón volt, most a brit vírusvariáns agresszív terjedése miatt többször is csúcsot döntött: 9 ezernél is több új fertőzöttet jelentettek pénteken, és több mint 8700 koronavírusos beteget ápolnak kórházban. A legsúlyosabb állapotban lévő, lélegeztetett betegek száma pedig a rektor által említett, lélektani határnak számító ezret közelíti: csütörtökön már 949 embert ápoltak lélegeztetőgépen. Már az őszi, második hullámban telítődtek a kórházak, akkor azt írtuk, ahogy meghal egy beteg az intenzíven, ...
További részletek >>


A 450 ezer adag kínai vakcina mellett 55 ezer adag AstraZeneca is érkezett ma Magyarországra

Újabb vakcinaszállítmányok érkeztek csütörtökön Magyarországra: 450 ezer adag Sinopharm- és 55 200 adag AstraZeneca-vakcina – közölte a koronavirus.gov.hu csütörtökön. A kínai Sinopharmból ez a második szállítmány, az előző, több mint félmillió adagot mára gyakorlatilag felhasználták a háziorvosok a regisztrált idősek oltására – írták. Hozzátették: a csütörtöki szállítmánnyal együtt már egymillió adag kínai vakcina érkezett Magyarországra. Az AstraZeneca oltóanyagából eddig összesen 405 ezer adag érkezett, és értesülések szerint ebből a vakcinából a következő hetekben a vártnál jóval kevesebb érkezhet Magyarországra – írták. Hozzátették: Magyarország már 5 oltóanyaggal rendelkezik, ennek is köszönhető, hogy felgyorsulhatott az oltás, több mint egymillió a beoltottak száma, amivel az ország a ...
További részletek >>


A járvány kirobbanása óta nem volt ilyen magas az új fertőzöttek száma

7269 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 459 816 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma – számolt be a koronavirus.gov.hu. Az új fertőzöttek száma még nem volt ilyen magas, az eddigi legtöbb új esetet november 28-án jelentették, 6819-et. A több mint 35 ezer levett minta 20 százaléka pozitív lett. Elhunyt 146 beteg, így a halálos áldozatok száma 15 765-re emelkedett. 949 497 embert oltottak be eddig, közülük 304 880-an a második oltást is megkapták. Tegnap több mint 86 ezer embert oltottak be. A gyógyultak száma jelenleg 333 045, az aktív fertőzöttek száma 111 006-ra nőtt. 7243 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 751-en vannak lélegeztetőgépen. Ezek a számok is rendkívül magasak és az utóbbi napok adatai alapján emelkedő tendenciát mutatnak. December közepén voltak ilyen ...
További részletek >>


De legalább kormányozni se tudnak

Hetek óta lehet tudni, hogy romlik a járványhelyzet, a kormány mégsem készült fel a korlátozásokra, sőt miközben egyre több lett a fertőzött és a kórházban ápolt beteg, a nyitásra készült. Leginkább azért tette ezt, mert rosszul kezelte a gazdasági válságot, és nem segített a bezárásra kötelezett embereknek és vállalkozásoknak, akik és amelyek lázadni kezdtek. Péntek délben még nincs kész az a rendelet, amely szerint napok múlva élni fogjuk az életünket, nem tudni, melyik üzlet tarthat nyitva, melyik szolgáltatás kap esetleg mentességet, ki mehet dolgozni, ki nem, és így tovább. Ráadásul az eddig kaotikusan, de működő oltási rendszer is összeomlott. Bár a miniszterelnök szerint ha lenne elég vakcina, egy hétvége alatt beoltanának mindenkit, a magyar államnak még 70 ezer ember behívása a kórházi oltópontokra is ...
További részletek >>


Megdőlt a rekord: ennyi fertőzöttet még nem találtak idén Magyarországon, elhunyt újabb 152 beteg – Itt vannak a részletek

Folyamatosan zajlik az oltás az országban. A járvány harmadik hullámának felszálló ágában vagyunk, így egyre nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma.
További részletek >>


Csaknem 5000 új fertőzött, 107 halott 24 óra alatt

4948 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 424 130-ra nőtt a beazonosított fertőzöttek száma – írta a koronavírus.gov.hu. Elhunyt 107 többségében idős, krónikus beteg, az elhunytak száma 14 902 főre emelkedett. A gyógyultak száma jelenleg 319 691 fő. Az aktív fertőzöttek száma 89 537 fő. 5282 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 482-en vannak lélegeztetőgépen. Mint írták, eddig 563 601 fő kapott oltást, közülük 244 407 fő már a másodikat.  A háziorvosok továbbra is a kínai Sinopharm-vakcinával oltanak.  Átlagosan 50-55 fő regisztrált időst tudnak beoltani, és folytatják a 60 év alatti krónikus betegek oltását az AstraZeneca-vakcinával. A kórházi oltópontokon is folytatják a regisztrált idősek oltását a Pfizer-vakcinával. A járvány harmadik hullámának ...
További részletek >>


Hogyan fordulhat elő, hogy a 41 éves megkapta az oltást, a 86 éves még nem?

Az oltási sorrend addig volt tartható, amíg az egészségügyi dolgozókat, majd második körben a szociális ellátásban dolgozókat és a szociális intézményben élőket oltották. Mindkét csoportnál a Pfizer és a Moderna vakcináját használták, mivel ezek érkeztek meg elsőként, és a két gyártó oltóanyaga 18 éves kortól igazoltan biztonságos és hatékony. Azonban továbbra is kevés áll belőlük rendelkezésre, a Pfizerét pedig, mivel extrém hűtést igényel, többnyire csak kórházi oltóközpontokban tudják beadni, ezért a háziorvosi rendelők, amelyek február elején kapcsolódtak be a vakcinálásba, főként Modernával és most már AstraZenecával gazdálkodhatnak. Utóbbival, az oxfordiként elhíresült vakcinával azonban csak a 18 és 60 közötti korosztály oltható, közülük egyelőre a krónikus betegek vannak soron. A ...
További részletek >>


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük