Menü Bezárás

Tech stocks surge again

Wall Street is on a tear again Thursday, with tech stocks surging and both the Dow and the S&P 500 on track for new record highs.
Forrás >>


További hasonló találatok:

Why stocks could get a boost from $1,400 stimulus checks

Wall Street threw a party as President Joe Biden signed his sweeping $1.9 trillion stimulus package into law, giving investors confidence in their projections for a surge of economic activity once the threat of the pandemic recedes.
További részletek >>


The 2021 stock market looks an awful lot like the dot-com bubble

The recent pullback in tech stocks followed a spectacular surge at the start of the year. That should have longtime market observers worried about the similarities between now and the height of the dot-com bubble in 2000.
További részletek >>


Stocks had a wild start to the year. Investors should be careful

Signs of market mania. Volatile tech stocks. Rising government bond yields.
További részletek >>


Why Archegos was allowed to operate in the shadows

The dramatic implosion of Archegos Capital Management is another warning to Wall Street about the dangers of hefty leverage and speculative behavior fueled by rock-bottom interest rates.
További részletek >>


Market mania has fed a SPAC boom. Here's who is at risk

Exactly one year ago, with the world in the grip of a deadly pandemic, Wall Street put its Covid-19 fears aside. That jumpstarted a wave of market euphoria that has since fed a boom in unusual activity, from the irrational hype around GameStop shares to a huge bitcoin rally.
További részletek >>


Asian stocks tumble following sell-off on Wall Street

Asian markets tumbled on Friday as investors appeared to be jolted by several issues, from the continued prospect of rising inflation to a volatile US-China meeting and stubborn coronavirus flare-ups in Europe.
További részletek >>


Can Wall Street's bulls keep climbing a 'wall of worry'?

Federal Reserve Chair Jerome Powell has a clear message for investors: Don't stress. We've got this.
További részletek >>


A Facebook elkezd fizetni a hírekért

A Facebook megállapodott a News Corppal arról, hogy fizetni kezd azokért a közösségi oldalon megjelenő hírekért Ausztráliában, amelyek a médiavállalat alá tartozó sajtótermékektől származnak – számolt be a BBC. A News Corp a világ egyik legnagyobb médiacége, melynek tulajdonosa Rupert Murdoch konzervatív médiamágnás, és már a világ első olyan cége is, amelynek a Facebook pénzt ad a tartalmai megjelenítéséért. A felek három évre írták alá a megállapodást, anyagi részleteket nem hoztak nyilvánosságra. A News Corp ernyője alá tartozik többek közt az amerikai Fox News, a New York Post, a Wall Street Journal,  a brit Sun és a The Times. Ausztráliában a legolvasottabb lapnak a sydney-i The Daily Telegraph számít. Az egyezség előzménye, hogy az ausztrál parlament február végén megszavazta azt az új médiatörvényt, amely ...
További részletek >>


Top tech stocks are in correction territory. Here's why

Apple shares are down more than 15% from their January high. Amazon's stock is off 11% from a recent peak in early February. And chipmaker Nvidia has seen its shares plunge nearly 19% since the middle of last month.
További részletek >>


Corporate America's earnings recession is over

The vast majority of companies in the S&P 500 have reported results from the last three months of 2020, and Wall Street is calling it: The earnings recession has come to an end.
További részletek >>


Can stocks shrug off bubble talk? Wall Street thinks so

Financial markets have been rocked by volatility in recent days as investors try to game out how to play the next phase of the pandemic.
További részletek >>


Stocks hit record again. Is Trump the reason?

The market is at all-time highs and many say Trump is the reason. But stocks were rallying when investors thought Hillary Clinton would win. Janet Yellen and the Fed may deserve more of the credit for the market's move.
További részletek >>


A Facebook fontolgatja, hogy bíróságon megy neki az Apple-nek

A Facebook antitröszt-pert indíthat az Apple ellen az App Store új szabályzata miatt – írja a The Information közeli forrásokra hivatkozva. A közösségi óriásnál az verte ki a biztosítékot, hogy az Apple kötelezővé tette a fejlesztők számára, hogy az App Store-ban közzétett alkalmazásaik mellett tüntessék fel, milyen típusú adatokat gyűjtenek be a felhasználókról. A címkék megjelenítése mellett 2021-től azt is tervezik bevezetni, hogy a felhasználóknak beleegyezésüket kelljen adniuk egyes alkalmazásoknak ahhoz, hogy hirdetési célokból kövessék az aktivitásaikat. Zuckerbergék ezért egy külsős jogi tanácsadóval egyeztetnek a benyújtani tervezett panasszal kapcsolatban, amiben azt kifogásolnák, hogy az Apple visszaél az okostelefonpiacon szerzett fölényével, és olyan szabályokat szab az appfejlesztőknek, amiket magának nem ...
További részletek >>


Schiffer András: A közösség média egyetlen kattintással képes puccsot csinálni

Donald Trump elnöki ciklusának egyik legnagyobb bűne, hogy a technológiai óriásvállalatok ma gyakorlatilag bármit megtehetnek: nem csak vele, nem csak az USÁ-ban, hanem bárkivel és az egész világon. Az előválasztásokon egyetlen elnökjelölt menetelt az óriásvállalatok feldarabolásának programjával: Bernie Sanders. A Wall Street és a Szilícium-völgy zsebében levő demokrata főáram tett is arról, hogy ne belőle legyen elnökjelölt. Trump elnök pillanatnyilag ugyan elszenvedője az óriásvállalati önkénynek, ám a globális kapitalizmus megregulázása tőle pontosan olyan távol állt, mint, mondjuk, Orbán Viktortól, vagy bármelyik másik populista barátjától. Ez annyiban nem meglepő, hogy Trumpot is az elszámoltathatatlan kapitalizmus repítette a csúcsra. Igaz, ő a természetvédelmi területeket az elnöksége utolsó napjaiban is ...
További részletek >>


Felfoghatatlan összegért kelt el egy régi Super Mario

660 ezer dollárért, azaz több, mint 200 millió forintért kelt el az 1985-ös Super Mario Bros. videojáték egy bontatlan példánya – írja a CNN. A programot eredetileg a NES (Nintendo Entertainment System) konzolra adták ki, és a neve elhallgatását kérő eladó szerint 1986 karácsonyán vásárolta meg, hogy aztán 35 évig porosodjon érintetlenül egy fiókban. Legutóbb 114 ezer dollárért kelt el ugyanennek a játéknak egy bontatlan verziója, ugyanakkor a most leütött, jóval magasabb árra is van magyarázat: a Heritage Auctions által lebonyolított árverésen azért fizettek ilyen felfoghatatlan összeget a bontatlan Super Mario Bros.-ért, mert egészen különleges kiadásról van szó. A doboz egyediségét az adja, hogy olyan zsugorfóliás csomagolást kapott, amit az Egyesült Államokban a játékot kiadó Nintendo csak nagyon rövid ideig használt ...
További részletek >>


Nagyon bizarr jelenetet szúrtak ki a Google Térképen

Napjaink egyik leggyakrabban használt szolgáltatása és okostelefonos alkalmazása a Google Térkép, amit egyaránt használunk navigációra ha sétálunk, ha tömegközlekedünk, netán vezetünk. A térképszolgáltatás azon felül, hogy hasznos, rendszerint hallani vele kapcsolatos meglepő történetekről. Élesszemű felhasználók most egy abszurd jelenetet szúrtak ki a Google Térképen: egy Oregon felett készült műholdas felvételen két sírhely látszódik, melyekben arccal felfelé fekszik egy-egy személy. Mivel mellettük nagy kupac föld is tornyosul, úgy tűnhet, hogy a lyukakat frissen ásták, ráadásul mindegyiket egyedi méretre szabva. A neten felkapott fotóról azonban hamar kiderült, hogy nem az, aminek látszik. A The Express utánajárt a dolognak, és kiderült, hogy valójában egy művész házaspár előadásáról van szó. Az „Untitled ...
További részletek >>


London needed a win. Instead it got its worst IPO in history

At first glance, Deliveroo's public market debut should have been a runaway success. The food delivery startup was a darling of the UK tech scene, and growing fast thanks to surging demand during the pandemic. Amazon recently bought 16% of the company in a major vote of confidence.
További részletek >>


London needed a stock market win. Instead it got its worst IPO in history

At first glance, Deliveroo's stock market debut should have been a runaway success. The food delivery startup was a darling of the UK tech scene, and growing fast thanks to surging demand during the pandemic. Amazon recently bought 16% of the company in a major vote of confidence.
További részletek >>


Stock markets hit new records on Biden spending plan

Asian markets have edged higher after optimistic investors pushed Wall Street to new highs overnight.
További részletek >>


A Gileád elleni felkelés csak egy lesz a sok áprilisi durranás közül

2021 első hónapjaiban lehetett talán olyan érzésünk, hogy a tavalyinál vékonyabb kicsit a sorozatkínálat, de az áprilisra ez nagyon nem igaz. Különösen az HBO-GO kapcsolt rá, olyan ambiciózus, új projektekkel, mint a Joss Whedon megalkotta The Nevers vagy a Kate Winsletet is felvonultató Easttowni rejtélyek, de a Netflix vagy éppen az Apple TV+ is jön újdonságokkal, miközben a visszatérő évadok közül kiemelkedik A szolgálólány meséje, és végre itthon is streamelhető az új Fargo-évad. Kapcsolódó Márciusban újra meg kell menteni a világot A Sólyom és a Tél katonája mellett Sherlock Holmes utcagyerek segítői is megmenti a Földet, miközben a DNS-teszt alapú szerelem vagy a drogbárónak klipet forgató rendező története is népszerű lehet a havi sorozatajánlónkból. Fargo 4., HBO-GO Április 1. Végre a januári ...
További részletek >>


Taiwan's TSMC is pouring $100 billion into chipmaking over the next three years

Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, the world's largest contract chipmaker, announced Thursday that it expects to pour $100 billion into advanced chips over the next three years to keep up with rising demand.
További részletek >>


Egy bokáig letolt nadrágú férfi a Google Maps új sztárja

Minden szükségletünket figyelembe véve kijelenthető, hogy a Google Maps az egyik legnélkülözhetetlenebb alkalmazásunk, ami mára sokak számára elengedhetetlen a tájékozódáshoz. De nem csak ezért jó, hanem azért is, mert ha valaki épp unatkozik (vagy épp karanténban ül), a gép előtt ülve is felfedezhet eddig ismeretlen tájakat és látnivalókat – és belefuthat igazán különös szerzetekbe is. Időről időre valaki mindig talál a térképen valami értelmezhetetlen furcsaságot, most épp Hollandiában tűnt fel egy férfi bokáig letolt nadrágban. Google MapsA felvétel a holland Roosendaal városának közelében készült. Valaki épp a környéket pásztázta a Street View-n keresztül, amikor ráakadt, gyorsan fel is töltötte a Redditre, itt szúrta ki azt a Ladbible is. Ahogy a felületen mindenkinek, neki is kitakarta az arcát a rendszer, de ...
További részletek >>


Facebook, Twitter and Google CEOs testify before Congress on misinformation

Congress is set to grill the chief executives of Facebook, Google and Twitter about misinformation and online extremism on Thursday, in the executives' first appearance before lawmakers since the Jan. 6 Capitol riots and the rollout of the coronavirus vaccine.
További részletek >>


Telekom TV: az új tévészolgáltatás már a 4K-t is tudja

Március 23-tól a Telekom már Android TV rendszerű beltéri egységgel biztosítja a TV szolgáltatást az új előfizetőinek, méghozzá Telekom TV néven. Ez – egyelőre két csatorna esetében – nemcsak 4K felbontású tévéadást biztosít, de egy helyen válnak elérhetővé a valós idejű és a késleltetett tévézéshez ajánlott tartalmakat, amik belföldön bárhonnan, több eszközről is hozzáférhetők, amennyiben az előfizetők igénybe veszik a TV GO szolgáltatást is. Magyar Telekom Az új előfizetők már ezt a SmartBox nevű beltéri egységet kapják.A Telekom TV előfizetés mellé járó új SmartBox beltéri egységre letölthetők különféle alkalmazások a Google Play áruházból, az eszköz külső adathordozón tárolt tartalmak lejátszására is alkalmas, valamint Bluetooth eszközök (pl. fejhallgató, kontroller a játékokhoz) is ...
További részletek >>


3D-ben térképezik fel a magyar utakat

Legtöbben szenzorokba és mesterséges intelligenciába fektetnek be, de a részletgazdag, 3D-s térképek is fontosak ahhoz, hogy az önvezető autók valóban be tudják tájolni magukat a világban és biztonságosan közlekedhessenek. Helymeghatározás és térképek terén a Nokia volt térképszolgáltatása, a HERE futott be látványos sikert az elmúlt évek során. A HERE autói áprilisban ismét útnak indulnak, hogy 3D-ben térképezzék fel Magyarország egy részét – közölte a cég. Az autók nagy pontossággal rögzítik az útadatokat, így az útburkolati jeleket és a KRESZ-táblákat egyaránt. Mivel 3D-ben is rögzítenek, utcaszintű képeket hoznak létre a látványosságokról, az üzletekről, benzinkutakról és éttermekről. Az információkat egy részletgazdag Magyarország-térképen fogják használni, melyet az önvezető autókhoz és egyéb ...
További részletek >>


Warner Music teams up with Tencent to crack China

The US record label says the deal with China's tech giant will help make its artists "impossible to ignore".
További részletek >>


Seriously, stop sharing your vaccine cards on social media

When one of my editors recently shared a celebratory picture of his vaccine card on Instagram, I sent him a direct message: "Didn't you read our story about not posting your record? Scammers are watching!"
További részletek >>


US-China talks could end up inflaming trade tensions

Senior officials from the United States and China are meeting in person on Thursday for the first time since US President Joe Biden took office. But progress toward solving major economic sources of strain — including disputes over tech and trade — is unlikely.
További részletek >>


China lays out its 5-year tech master plan

China's latest 5-year master plan gives insight on how Chinese authorities plan to strengthen its high-tech might. CNN's Kristie Lu Stout explains.
További részletek >>


China lays out its 5-year tech master plan

China's latest 5-year master plan gives insight on how Chinese authorities plan to strengthen its high-tech might. CNN's Kristie Lu Stout explains.
További részletek >>


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük